Home » Cursusaanbod & Nieuws » Cursus fotografie voor gevorderden in Drenthe

Cursus fotografie voor gevorderden

 

Om deel te nemen aan de gevorderden cursus zijn diafragma, sluitertijd, ISO en de basistechnieken van de fotografie  je al aardig bekend. We gaan in deze cursus vooral veel doen in verschillende disciplines binnen de fotografie.  Het is dan ook belangrijk dat je altijd je camera meeneemt naar de les. Denk ook aan een volle accu en genoeg geheugencapaciteit. Heb je een losse flitser dan deze ook graag meenemen.

Hieronder het programma.
Les 1 waarin we met elkaar gaan kennis maken, wat wil je leren,  we gaan het hebben over compositie. Kennis maken met reportagefotografie en  Zwart / wit - fotografie.
Les 2 met daarin o.a.; Licht meten met een losse lichtmeter, het histogram, straatfotografie, werken met een grijskaart. HDR fotografie. portretfotografie met natuurlijk licht. 
Les 3 waarin we het gaan hebben over Custom Whitebalance, kleuren en kleurzweem, LOW key en HIGH key, portretfotografie in de studio.
Les 4 praktijkles op locatie
Les 5 waarin we aandacht besteden aan diverse vormen van fotografie. Hoe fotografeer je bijvoorbeeld voedsel.
(Onderwerpen zijn  afgestemd op de specialisatie wat jullie willen gaan fotograferen )

Groepsgrootte:
De fotocursus wordt gegeven in een groepsgrootte van 3 t/m 6 personen.
Door elkaars foto’s te bespreken en de kleine groepen is er volop gelegenheid voor vragen.
Na afloop van elke les worden er opdrachten meegegeven die de volgende les besproken worden

Meenemen: 
Bij iedere les graag de camera, geheugenkaartje en eventueel losse flitser meenemen. Voor koffie / thee en wat lekkers wordt gezorgd.

Kosten: € 175,- incl. BTW  per persoon. Dit bedrag is inclusief cursusmap en koffie / thee in de studio. Op locatie  en terras als we gaan fotograferen betaald ieder eigen consumptie. Het cursusgeld graag voldoen voor aanvang van de cursus op rekening nummer NL75RABO0321375904 of contant voldoen tijdens de eerste les.

 

Tijden: We beginnen om 19:30 u en zijn rond 22:00 uur klaar. De studio is open vanaf 19:15u
We hebben 1x per 14 dagen les zodat er ook voldoende tijd is om huiswerk te kunnen maken.
Omdat er veel animo is voor de cursus hebben we een parallelgroep. Dat betekent dat je een eventueel gemiste les in kunt halen bij de andere groep.