• Persoonlijke aandacht
 • Kleine groepjes
Home » Wadden

FOTOGRAFEREN TIJDENS ZONSOPKOMST AAN DE WADDENZEE

Tijdens deze workshop gaan we, onder begeleiding van professioneel fotograaf Cornelia Poelma, intensief bezig met de fotografie.  We maken kennis met het werken met filters welke in bruikleen voor deze dag beschikbaar zijn. 

KLEINE GROEP, VEEL PERSOONLIJKE BEGELEIDING

De groep bestaat uit maximaal 6 personen. Je krijgt begeleiding van een gediplomeerd en  ervaren fotograaf. Het gebruik van filters staat in deze workshop centraal.  De deelnemers kunnen daarom tijdens deze workshop gebruik maken van diverse filters van het merk KASE. KASE is een professioneel merk en heeft unieke magnetische filtersystemen waardoor het gebruik tijdens de workshop fotografie geen probleem is.  Voor meer informatie zie: www.kasefilters.nl

  PROGRAMMA

  We ontmoeten elkaar op het afgesproken tijdstip bij de afgesproken plaats en gaan gelijk het wad op. Aan de dijk staan woningen, we willen daarvan de bewoners niet storen dus maken wat uitgebreider kennis aan de andere kant van het wad, waar het laag water is. 

   We pakken gelijk het mooiste licht en jullie krijgen tekst en uitleg tijdens het fotograferen.  Ik heb diverse filtersets bij me. Tijdens het fotograferen krijg je tekst en uitleg over filter maar ook over de techniek. Hoe maak ik de mooiste foto, hoe speel ik met lijnen, ik laat jullie zien wat ik gebruik voor het maken van de mooiste foto en deel deze kennis. 

   

  Er is een grote mand met broodjes, koffie, thee en water. 

  FILTERS

  Op deze dag gaan we (leren) werken met filters. Jullie kunnen gebruik maken van de filtersets van het merk KASE. Een uniek merk waar ik heel enthousiast over ben, dit voor de prijs, kwaliteit verhouding alsook de hoge kwaliteit en het gebruikersgemak tijdens de workshops. 

  Wil je alvast meer informatie kijk dan eens op: https://kasefilters.nl/

  STATIEF

  We gaan werken met minimaal licht en lange sluitertijden. Dat betekent dat we geen scherpe foto kunnen maken zonder statief. Heb je geen statief dan kun je een statief lenen. Geef dit wel even vooraf aan.   1 - DAAGSE WORKSHOP WAD

  HELAAS, DEZE WORKHOP IS VOLGEBOEKT

  DON

  29 juli 

   

  WADDENBELEVING (UITWIJKDATUM 12 AUGUSTUS)  ; 5u 30

  Parkeerpkaats aan "t OERE, Monument aan Zeedijk, 9142 VL Moddergat

  LW -138

  ZON 5u58

  In de gemeente Noardeast-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland vinden we tweelingdorp Paesens-Moddergat waar het dorp Moddergat en het dorp Paesens  samen één gemeenschap vormen.  Tijdens een zware storm in 1973 sloeg het beukende water een gat in de dijk. Het gat is nooit meer gedicht waardoor water van de Waddenzee hier gedeeltelijk vrij spel heeft.  Hierdoor is een gevarieerd kwelderlandschap ontstaan. 

   

  Ondanks dat de zon niet op de meest gunstigste plaats opkomt, heb ik toch gekozen voor deze plek in de rustige vroege ochtend. 

   

  LET OP: We zijn zuinig op de natuur en willen op dit vroege uur niemand tot last zijn. Lees voor aanmelding de voorwaarden

   

  DONDERDAG 29 JULI 2021 TIJD: 5u30
  MAX. AANTAL DEELNEMERS: 6 BESCHIKBAAR AANTAL PLAATSEN : 0

  NIVEAU

  Deze cursus kan door de gevorderde en de beginnende fotograaf worden gevolgd.

   

  Let wel: het is geen wedstrijd, we kunnen in alle opzichten van elkaar leren. De gevorderde fotograaf krijgt wel, indien gewenst, extra opdrachten en uitleg. 

  ONDERWERPEN

  • Sluitertijden, diafragma en ISO mbt landschapsfotografie
  • Werken met leidende lijnen, de gulden snede.. kortom compositieleer
  • Belichting en scherpstellen
  • Hyperfocaal punt voor de gevorderde fotograaf
  • Uitleg over focusstacking
  • Het licht van de dag en hoe daarmee te werken

  INBEGREPEN

  • Koffie en thee + broodjes
  • Fotobespreking van de gemaakte opnamen
  • Belichtingskaart
  • Cursusmap
  • Werken met filters 

  IS MIJN CAMERA GESCHIKT VOOR DEZE WORKSHOP FOTOGRAFIE?

  Er is geen eis aan een bepaalde camera maar het is wel handig als de camera is voorzien  van de mogelijkheid om de sluitertijd en het diafragma handmatig in te stellen.

  Deze instellingen worden aangeduid met A of AV (o. a bij Canon), S of TV ( o .a bij Nikon)  u kunt deze vinden op het instelwiel van de camera. 

   

   

  Kosten: € 109,- incl. BTW  per persoon. Dit bedrag graag voldoen voor aanvang van de cursus op rekening nummer NL75RABO0321375904.


  Algemene Voorwaarden Cursussen En Workshops Fotografie
  PDF – 116,8 KB 176 downloads