KLEINE GROEPEN VAN MAX. 6 CURSISTEN

TEAMBUILDING FOTOGRAFIE


Fotografie. Iedereen doet dat weleens. Soms voor het maken van memo's, reminders met de mobiele telefoon. Voor anderen met de camera erop uit.

Fotografie is niet alleen het vastleggen van plaatjes. Het is ook een manier om een teambuilding een inspirerend karakter te geven. Door samen te werken tijdens een wandeling door de stad is het een fijne manier elkaar op een ontspannen wijze te leren kennen. Of misschien is het juist fijn te werken aan elkaars eigenschappen en kennis te maken met de ik in je collega.

In beide gevallen gaan we met camera of mobiele telefoon  aan de slag met het maken van diverse opdrachten. Hierbij staat teamspririt natuurlijk bovenaan. Je gaat aan de hand van opdrachten met elkaar Uiteraard kun je de opgedane kennis ook in het dagelijks leven gebruiken. 

INVULLING VAN DE DAG

Met een interactieve presentatie geef ik, aan de hand van voorbeelden,  eerst wat tips en trucks over de camera en de standpunten, oftewel de compositie. Hierin komen kikvors- en vogelperspectief aan bod. Ook is het handig de scherpstelpunten te kunnen vinden en het knopje WB wat staat voor witbalans te beheersen. Aan de hand van een power point laat ik zien hoe we daar komen.  Dit neemt ongeveer 45 - 60 minuten in beslag.

 

Na het geven van deze korte tekst en uitleg gaan we in kleine groepen aan de slag. Hierbij kan gekozen worden om te werken met thema's omtrent de persoon zoals in de tabel onder A omschreven. Dit is echt gericht op kennis van de persoon.  Wellicht is het een idee om juist een luchtig aspect te kiezen. Dan kan juist optie B worden gekozen. 

Hier werken we met verschillende thema's. Wat vind je van elkaar sterke eigenschappen en waar kun je juist minder goed mee overweg? Wat vind jij moeilijk? Wat wil jij bereiken? Of wat wil je juist niet? Hoe ga je om met prikkels? Ga met elkaar op zoek naar voorwerpen om je collega op de juiste manier te portretteren. Vind je het lastig zelf iets te bedenken mag je ook een symbool van het kaartje kiezen. 

Wat vind je van elkaar sterke eigenschappen en waar kun je juist minder goed mee overweg? Wat vind jij moeilijk? Wat wil jij bereiken? Of wat wil je juist niet? Hoe ga je om met prikkels? Ga met elkaar op zoek naar voorwerpen om je collega op de juiste manier te portretteren. Vind je het lastig zelf iets te bedenken mag je ook een symbool van het kaartje kiezen. 

Hier gaan we na de korte tekst en uitleg met 10 opdrachten opstap die allen betrekking hebben op het fotograferen van betere landschappen, betere belichting en een mooiere compositie. 

 

Ook hier wordt gewerkt in kleine groepjes die een op een route in de stad hotspots meekrijgen. Zo kan een opdracht betrekking hebben op compositie, het fotograferen van elkaar, een gebouw of op zoek naar leidende lijnen. 

 

NA AFLOOP

Na ca. anderhalf uur fotograferen gaan we de beelden bekijken en bespreken. Wellicht is het leuk van het eigen gemaakte werk een fotowall te maken om deze geslaagde dag lang in jullie herinneringen te laten zijn.