KLEINE GROEPEN VAN MAX. 6 CURSISTEN

BASISCURSUS FOTOGRAFIE

€ 189,00

BASISCURSUS FOTOGRAFIE

€ 189,00

De passie achter de fotografie ontdekken tijdens deze leerzame cursus waarin je de techniek van de fotografie leert gebruiken, de richting van het licht, schertediepte en werken met je scherpstelpunten. De richting van het licht, soorten licht etc. Een pittige en veelzijdige fotografieopleiding door gediplomeerd erkend vakfotograaf. 

 

Lees voor aanmelding de algemene voorwaarden

We gaan geen kiekjes meer maken, maar focussen ons op het maken van een prachtige foto.
Creativiteit door spelen met techniek, een stapje naar links, leidende lijnen, composities, afstand en scherptediepte komen allemaal aan bod.

Programma
Les 1:
sluitertijd, diafragma, ISO en uitleg van de camera. Ook wordt in deze les de foto besproken die je naar mij hebt gemaild. 

Les 2: licht meten, het histogram en veel aandacht voor beeldcommunicatie.

Les 3: witbalans, kleuren en kleurzweem, de richting van het licht, RAW vs. JPG. 

Les 4: praktijkles

Les 5: Handige tips en trucks voor landschapsfotografie. Uitleg filters, statieven en bespreking van de gemaakte opdrachten tijdens de praktijkles en les drie.

Is mijn camera geschikt voor de fotocursus?
Tijdens deze basis cursus fotografie wordt aandacht besteed aan verschillende type camera’s en de daarbij behorende instellingen.
Er is geen eis aan een bepaalde camera maar het is wel handig als de camera is voorzien zijn van de mogelijkheid om de sluitertijd en het diafragma in te stellen.  Deze instellingen worden aangeduid met A of AV (o. a bij Canon), S of TV ( o.a bij Nikon).  U kunt deze vinden op het instelwiel van de camera.
We hebben in geval van nood altijd een leentoestel.